SIKKERHET

To kjemper starter samarbeid for økt datasikkerhet i industrien

En rapport fra IBM viser en stor økning i antall cyberangrep mot industrikontrollsystemer.

IBM observerer en kraftig økning i antall cyberangrep mot industrielle systemer. Nå innleder de et strategisk samarbeid med ABB.
IBM observerer en kraftig økning i antall cyberangrep mot industrielle systemer. Nå innleder de et strategisk samarbeid med ABB. Illustrasjonsfoto: ABB
16. okt. 2020 - 12:01

Det svensk-sveitsiske industri-teknologiselskapet ABB innleder et samarbeid med IBM, som har til hensikt å gi økt datasikkerhet for industrikontrollsystemer.

Automatisering og digital prosesskontroll med SCADA-løsninger og programmerbare logiske kretser, som kan styre alt fra turbiner og ventiler til maskiner og annet fysisk utstyr, inngår i mye kritisk infrastruktur.

Sabotasje mot strømnettet i Ukraina, hacking av iranske sentrifuger for anriking av uran og angrep mot oljeraffinerier er alle eksempler på at slike løsninger kan rammes, med potensielt dramatiske konsekvenser.

Økende fare

Antallet dataangrep mot industri- og produksjonsanlegg, samlet kalt operativ teknologi (OT), har økt med 2000 prosent de to siste årene, hvis vi skal tro IBMs nyeste trusselrapport.

Som et vern mot slike trusler melder ABB at de har utviklet en ny tjeneste kalt «OT Security Event Monitoring Service». Den nye programvaren sørger for innsamling og videresending av hendelser som blir analysert av IBMs sikkerhetsplattform «QRadar».

Ifølge en pressemelding kan løsningen enkelt rulles ut i hybride skymiljøer som strekker seg over lokale-, private- eller offentlige dataskyer, og uten å forstyrre den industrielle styringen.

Det oppgis at sikkerhetsanalysen i QRadar er basert på et erfaringsbibliotek, som automatisk skal flagge hendelser og utløse tilhørende alarmer.

IBM og ABB opplyser at de planlegger å utvikle flere nye kapasiteter og tilbud som skal dekke utfordringer knyttet til OT-sikkerhet.

Originale 5,25-toms disketter med MS-DOS fra 1984.
Les også

MS-DOS 4.0 blir åpen kildekode - 35 år etter lansering

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.