JUSS OG SAMFUNN

To måneders kundelogg på Kinas internettkafeer

Fra 15. november må internettkafeer i Kina føre logg over hvor hver kunde surfer, og stille data til myndighetenes disposisjon.

16. okt. 2002 - 09:03

Fra 15. november innføres strammere regler for internettkafeer i Kina. Katastrofebrannen i en internettkafe i Beijing i juni, der 25 mennesker døde, er et påskudd for å få virksomheten over i lovlige former.

Les også:


Før var det bare påkrevet å registrere alle kundene. Nå er kafeene pålagt å føre to måneders logg over hvor hver kunde surfer. Loggene skal stilles til myndighetenes - og politiets rådighet - på forlangende. Kafekundene har ikke anledning til å gjeste spillsteder eller steder med porno eller prostitusjon, og må holde seg unna politisk følsom informasjon, særlig rundt Tibet, Xinjiang og Taiwan, og alt som er egnet til å undergrave nasjonens sikkerhet, interesser eller verdighet.

Surferne har ikke lov til å røyke, kafeene må stenge innen midnatt, og de må etableres i en viss avstand fra nærmeste skole (Associated Press oppgir "124 fot" eller rundt 40 meter, mens det ifølge Reuters er "650 fot" eller rundt 200 meter). Mindreårige har ikke adgang under noen omstendighet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.