To milliarder for å lede Apple

I henhold til Business Week, er styret i Apple Computer villig til å gi interimsjef og grunnlegger Steve Jobs en aksjebasert lønnspakke verdt 270 millioner dollar hvis han sier ja til å ta toppjobben i selskapet.

Styret i Apple Computer begynner å bli utålmodig og vil ha et endelig svar fra Jobs om han er villig til å ta toppjobben i selskapet.

Apple har satt av 17 millioner aksjer - 13 prosent av utestående aksjer - til kompensasjon av nøkkelpersonell. Jobs skal ha blitt tilbudt en aksjepakke som tilsvarer mellom fem og åtte prosent av selskapet, en pakke verdsatt til rundt 270 millioner dollar, eller to milliarder kroner, etter kursene torsdag forrige uke, skriver Business Week.

Styret i Apple møtes denne uke, og Jobs rolle er toppsak på møtet. Jobs har vært styrets fremste kandidat helt siden han ble utnevnt til interimsjef i 1997, men han ikke vært villig til å gi noe endelig svar. I sin søken etter ny sjef, har selskapet snakket med en rekke lovende kandidater. Felles for disse kandidater er deres uvilje mot å ta jobben med Jobs i kulissene.

Selskapets fremgang den siste tiden med plusstall i fiskalt førstekvartal 1998 og kraftig aksjeoppgang, har bare styrket ønsket om Jobs som permanent toppleder. Ved en rekke anledninger har han vist handlekraft og evne til å ta tøffe avgjørelser der hans forgjengere sviktet.

Til toppen