BEDRIFTSTEKNOLOGI

To millioner iMac solgt

- Det er solgt to millioner iMac siden maskinen kom i fjor, og nitti prosent av brukerne er på Internett, sa en glad Apple-sjef Steve Jobs på Seybold-messen i San Francisco.

Eirik Rossen
1. sep. 1999 - 15:56

Jobs hadde mer å skryte av. Han pekte på at iMac har nådd ut til helt nye brukere. En undersøkelse Apple har foretatt, viser at hver tredje iMac-kjøper aldri har egen datamaskin før.

Et annet tegn på at Apple favner bredere enn før, er tallet på nye programvareprodukter som er kommet siden iMac ble tilgjengelig for et år siden: 4830.

iMac overrasket da det kom, siden maskinen leveres uten diskettstasjon og med USB-port som eneste utgang til periferutstyr. Ifølge Jobs har 150 maskinvareleverandører nå USB-utstyr i sitt assortissement, og dobbelt så mange har varslet at de vil komme med USB-utstyr.

Apples nyeste bærbare, iBook, ble kunngjort i juli og vakt voldsom interesse. Jobs lovet at den vil leveres fra midten av september. Den er forhåndsbestilt i 140.000 eksemplarer. Forhåndsbestillingene omfatter ikke Japan, et av verdens største markeder for bærbare maskiner, ifølge Jobs.

- iBook er raskere enn den raskeste Mac tilgjengelig i fjor uansett pris, sa Jobs for å understreke den enorme utviklingen som har skjedd i Apple i den tiden han har fungert som "interim CEO".

Nå venter alle på nye iMac som bør komme i god tid før jul. De ventes kunngjort i forbindelse med Apple Expo99 i Paris som starter 15. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.