JUSS OG SAMFUNN

To millioner kan kaste PIN-kodene

Brukerrekord for statens nettløsning MinID.

Brukerrekord: Difi-direktør Hans Christian Holte kan smile over at statens innloggingsportal nå er blant landets aller største.
Brukerrekord: Difi-direktør Hans Christian Holte kan smile over at statens innloggingsportal nå er blant landets aller største. Bilde: Marius Jørgenrud
12. apr. 2010 - 11:44

Den enkleste og billigste veien til offentlige tjenestetilbud skal gå over internett. Ved å gjøre mye av jobben selv skal innbyggerne og staten spare masse tid og penger.

Dette krever en solid infrastruktur, ikke minst av hensyn til sikkerhet, men også brukervennlighet. Det krever naturligvis også et interessant tilbud.

På tilbudssiden gjenstår mye, og utviklingen har vært bremset av et manglende høyeste sikkerhetsnivå - godt nok for sensitive personopplysninger av type helsedata.

Ikke desto mindre går utviklingen fremover, og nå har selve navet i statens ID-løsning på nett nådd en ny milepæl.

Hele to millioner nordmenn er nå registrert som brukere av innloggingsportalen MinID. Det opplyser IT-direktoratet (Difi) i en pressemelding mandag.

Bare i mars måned skal over 200.000 nye brukere ha funnet veien til MinID-løsningen. I forrige uke rundet de to millionersstreken.

Det gjør løsningen til en av landets største innloggingsportaler.

Per i dag er MinID døråpneren for nettjenester fra blant annet Skattevesenet, Lånekassen, Nav og fastlegeordningen.

Flest har trolig vært innom portalen i forbindelse med skatteoppgjøret. De som samtidig har benyttet anledningen til å registrere mobilnummeret, får en hyggelig ekstrabonus:

De kaste PIN-kodene som tidligere er sendt i brevs form. Koder som tidligere var påkrevet for tilgang til offentlige nettjenester. I stedet for å fikle med et kodekort det er lett å miste, kan disse brukerne motta engangskoder på SMS.

- MinID er en forutsetning for utrullingen av offentlige elektroniske tjenester, og gjør det offentlige mer brukervennlig for innbyggere, sier Difi-sjef Hans Christian Holte i meldingen.

Han forsikrer at brukerne kan føle seg trygge på sikkerheten i løsningen.

- Brukerne kan føle seg trygge på MinID. Dette er en løsning der hensynet til personvern står i høysetet, sier Holte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.