To modemlinjer uten spesiell maskinvare

digi.no skrev tirdag om Diamond som har utviklet et modem for to telefonlinjer. Nå har XLR8 by Interex lansert programvare som klarer det samme ved å bruke to vanlige modem.

digi.no skrev tirdag om Diamond som har utviklet et modem for to telefonlinjer. Nå har XLR8 by Interex lansert programvare som klarer det samme ved å bruke to vanlige modem.

Det er XLR8 by Interex, en divisjon ved Interex Inc., som nå lanserer Web OverDrive, et dataprogram for Windows 95 som øker overføringshastigheten mot Internett ved å bruke et par med modemer koblet til to separate telefonlinjer. I motsetning til programvare som bygger på Multilink-PPP teknologien, trenger ikke Web OverDrive noen spesiell maskinvare eller form for støtte fra Internett-leverandøren.

For Internett-leverandøren ser en tilkobling som bruker Web OverDrive ut som om kunden har ringt opp med to modem samtidig, forteller David Girskey, utviklingsdirektør ved XLR 8 bu Interex, til Newsbytes.

-Selv for web-serveren ser det ut som to vanlige, separate tilknytninger.

Web-sider består typisk av følere filer, en hovedfil bestående av HTML-kode og et antall andre filer som vanligvis inneholder grafikk. Dette utnytter Web OverDrive ved at det ber om at noen filer sendes over det ene modemet og de resterende over det andre. Da kan filene hentes ned samtidig.

Siden Web OverDrive bygger på flerfil-strukturen til web-sider, kan ikke programmet øke hastigheten på overføring av e-post eller andre operasjoner der kun én fil blir overført om gangen. Heller ikke vil web-sider som kun inneholder tekst kunne hentes ned raskere. Likevel er det typisk web-sider med tungt grafikkbelastning som er mest plagsom for brukerne, og her vil Web OverDrive komme til sin rett.

Ifølge produsenten tillater Web OverDrive at én av linjene avbrytes uten at tilkoblingen blir brutt.

Web OverDrive vil fungere med alle typer modem fra 14.4 kb/s og oppover, og de to modemene behøver ikke ha samme hastighet. XLR8 by Interex anbefaler at PC-en som skal bruke programvaren minst har Pentium 75 MHz, 16 MB minne og Windows 95. I USA koster Web OverDrive 49.95 dollar.

Til toppen