To norske dataspill får statsstøtte

Norsk filmfond har gitt 1,2 millioner kroner til produksjonsselskapet Innerloop for utvikling av strategidataspillet Vikingjarl og et tilskudd på 800.000 til Minimedias dataspill basert på bøkene om Reven og Grisungen.

Vikingjarl skal bli et strategispill fra vikingenes verden hvor spillerne starter som en av sju vikingjarler, og hvor målet er å etablere sitt eget kongerike og sørge for at man blir den mektigste ætten.

- Vikingjarl går inn for å bli et strategispill med et høyt kvalitetsnivå både i det grafiske uttrykket og den logiske oppbyggingen av spillet, sier produksjonssjef i Norsk filmfond, Elin Erichsen.

Spillet om Reven og Grisungen tar utgangspunkt i barnebøkene om de samme karakterene. Produksjonsselskapet Minimedia ønsker å bygge opp en verden der barna kjenner igjen historier fra bøkene.

- Spillet Reven og Grisungen baserer seg på et fantastisk univers med unike karakterer hentet fra de populære barnebøkene om de to dyrene. Streken er frekk og teksten er morsom, sier Erichsen.

Til toppen