BEDRIFTSTEKNOLOGI

To nye avtaler for Birdstep

Birdstep slår sine pjalter sammen med en annen norsk aktør, Screen Media, for å videreutvikle den trådløse "sofa-PC-en" FreePad.

Ole-Andreas Krohn
14. nov. 2000 - 14:46

Birdstep Technology har inngått en avtale med det norske selskapet Screen Media om sammen å uvidereutvikle Screen Medias 'sofa-PC', FreePad - et trådløst kommunikasjonsverktøy på størrelse med et A4 ark, og med blant annet full tilgang til Internett, beregnet på forbrukermarkedet.

I dette tilfellet skal Birdsteps database verktøy også inngå som en del av den komplette løsningen.


Ifølge Screen Media vil FreePad skape nye brukermønstre på Internett. Ettersom FreePad skal kombinere tale, informasjon og et spesielt brukergrensesnitt mener selskapet nemlig at de vil eliminere mye av kompleksiteten rundt bruken av en PC.

Screen Media har inngått en avtale om produksjon av FreePad med selskapet Inventec i Shanghai. Produksjonsoppstart er satt til desember i år.

Birdstep Technology kan i dag også varsle om en annen avtale, nærmere bestemt med selskapet FieldCentrixT Inc og gjelder godkjennelse av Birdsteps database verktøy for bruk i FieldCentrixT´s FX MobileT felt-programvare.

FieldCentrix leverer standardisert programvare for virksomhet i felten og kombinerer i denne forbindelse Internett og trådløse løsninger.

FX Mobile løsningen lar brukerne, f.eks. ingeniører på et anlegg, bruke håndholdt og trådløst utstyr til å kommunisere direkte og i realtid med hjemmekontoret, eller med leverandører, kunder og kolleger andre steder.

Birdsteps database-verktøy vil lagres på det Windows CE baserte håndholdte utstyrets lagringsenhet og inngå som en del av løsningen fra FieldCentrixT.

Ifølge Birdstep ble selskapets løsning valgt fordi verktøyet var inntil 18 ganger raskere enn alternative løsninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.