RESULTATERFINANS

To nye medlemmer hvert sekund

Linkedin leverte overskudd og kraftig omsetningsvekst.

Aksjekursen til Linkedin spratt opp etter normal handelstid torsdag. Årsaken var betydelig sterkere resultater enn forventet.
Aksjekursen til Linkedin spratt opp etter normal handelstid torsdag. Årsaken var betydelig sterkere resultater enn forventet.
5. aug. 2011 - 08:12

Som det første sosiale medier-selskapet som gjorde en børsnotering, har det knyttet seg stor spenning til Linkedin sine resultater for andre kvartal.

Men tallene overrasket markedet og på det som ble årets aller verste dag på Wall Street steg aksjene i selskapet med 12 prosent.

Selskapet kunne nemlig presentere en omsetning på 121 millioner dollar, en vekst på 120 prosent fra samme periode i fjor. Det var ventet en omsetning på 104 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Nettoresultatet endte med et overskudd på 4,5 millioner dollar, opp fra 4,3 millioner dollar samme periode året før. Ekskludert for en rekke engangsposter endte resultatet med et overskudd på 4 cent per aksje, mot forventet et underskudd på 3 cent per aksje.

Det er særlig økte inntekter fra rekrutteringstjenester som drar opp resultatet. I resultatrapporten melder selskapet at omsetningsveksten innen dette området har vært på 170 prosent fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i år. Dette området står for noe under halvparten av totalomsetningen med 58.6 millioner dollar. 68 prosent av inntektene kommer fra USA.

Tidligere i år meldte selskapet at de nådde 100 millioner medlemmer, og veksten fortsetter. Ved utgangen av andre kvartal kunne selskapet melde om 115,8 millioner medlemmer, en vekst på 61 prosent fra samme periode i fjor. Antall unike besøkende på nettsidene hadde steget med 83 prosent til 81,8 millioner brukere per måned.

Ifølge TechCrunch har Linkedin klart å skaffe seg to nye medlemmer hvert sekund i andre kvartal.

Tallene til Linkedin er dermed ikke egnet til å helle kaldt vann i blodet til stadig mer entusiastiske sosiale-medier investorer. Flere selskap ryktes å være på vei til børs, blant annet Facebook og Twitter.

    Les også:

Sistnevnte meldte tidligere denne uken at de hadde hentet inn 800 millioner dollar i finansiering. Det skal ha priset selskapet til hele 8 milliarder dollar.

Markedsverdien på Linkedin er nå på godt over 9 milliarder dollar, eller nærmere 50 milliarder norske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.