To nye NC-er fra IBM

To nye NC-modeller fra IBM betegnes som henholdsvis "Internett NC" og "Java NC".

To nye NC-modeller fra IBM betegnes som henholdsvis "Internett NC" og "Java NC".

Den nye NC 300-serien, også kalt "Internett NC", skal være designet for tyngre bruk, det vil si oppgaver som krever tilgang til mange servere. Den optimaliseres for intensivt bruk av applikasjoner og data som ligger lagret i et intranett miljø eller på Internett. Den har en 66 MHz PowerPC-prosessor, og 16 MB minne. Standard har hittil vært 33 MHz-prosessor og 8 MB minne.

"Internett NC-en" skal kunne være en bra erstatning til dagens dumme terminaler, og IBM gjør det til et poeng at mens noen trenger kraftige maskiner til å løse store oppgaver, er det også mange brukere som bare har behov for e-post, Internett og intranett tilgang.

- Det fokuseres for mye på hastighet og innmat i maskinene, sier NC-markedssjef i IBM Jim Gant til InfoWorld Electric. - Jeg vet det er å banne i kirken, men faktisk er klientens innmat uinteressant. Det viktige er hva den gir deg tilgang til.

300-serien er allerede på markedet i USA og koster fra 800 dollar.

1000-serien, også kalt "Java NC", vises i disse dager på Internet World-messen i Chicago, men vil ikke komme på markedet før siste kvartal 1997. Denne er designet for firmaer som planlegger å ta i bruk Java-baserte applikasjoner, for eksempel fra Kona-prosjektet til Lotus, der det kreves robust støtte til Internett standarder. Detaljene er ennå ikke på plass, men den vil trolig bl.a. komme med støtte for raske Ethernet-nettverk.

Til toppen