To pågrepet etter DDoS

Mistenkt for å ha stått bak angrep mot blant annet digi.no.

To pågrepet etter DDoS
To personer på 18 og 19 år ble i løpet av helgen pågrepet av politiet, mistenkt for å ha stått bak et meget alvorlig DDOS-angrep mot norske og utenlandske nettsider. Blant annet var digi.no tungt rammet over lengre tid. Bilde:

De siste ukene har flere bedrifter og virksomheter, blant annet Aller Internett som gir ut digi.no, vært utsatt for tjenestenektangrep (DDoS). Norsk Tipping, DNB samt en rekke andre virksomheter i inn og utland har fått sine nettsider lammet.

Nå melder Kripos om at to personer i løpet av helgen ble pågrepet, siktet for forholdet. De siktede er henholdsvis 18 og 19 år, melder Kripos.

På Twitter har en gruppe som har gått under navnet DotNetFuckers tatt på seg ansvaret for en rekke angrep, men politiet vil ikke gå inn på noen detaljer knyttet til dette.

Angrepene har pågått over flere uker, og Kripos startet etterforskning etter flere anmeldelser om angrepene. Forholdene rammes av straffelovens paragraf om grovt skadeverk (§ 291/292) og har en strafferamme på seks års fengsel.

– Vi har pågrepet de to vi mener er mest sentrale i disse angrepene, men vi ønsker fortsatt å snakke med flere. Saken er fortsatt under etterforskning, og det er foreløpig for tidlig å si noe om motivet for handlingene, sier politiadvokat Erik Moestue i Kripos. Han er påtaleleder i saken.

Kripos skriver videre i meldingen at virksomheter som mistenker at de har blitt utsatt for denne type angrep, kan anmelde saken til datakrim-avdelingen ved Kripos.

    Les også:

Les mer om: