BEDRIFTSTEKNOLOGI

To samtidige brukere på én PC.

Det amerikanske firmaet Concurrent Controls har kommet med et ekspansjonskort som gjør en Windows-basert datamaskin om til et to-brukersystem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. des. 1997 - 15:08

Ifølge Concurrent Controls har mange hjemme- og småkontorer en Windows-basert PC som ikke nyttiggjør all ytelsen i en Pentium-prosessor. Nettopp dette utnytter Applica i sitt to-brukersystem, som heter Applica U2.

Systemet krever at den ekstra brukeren ha egen skjerm, mus og tastatur. Selve PC-en må minst ha en Pentium 100 MHz prosessor, 16 MB minne og Windows 95.

Brukerne kan ifølge Newsbytes utføre temmelig avanserte oppgaver samtidig. Blant annet det å surfe på Internett er fullt mulig for begge brukerne. Dette foregår ved at brukerne deler en enkel modemforbindelse.

Bruker nummer to har også tilgang til maskinvare montert på selve PC-en, det vil se skriver, CD-ROM-spiller, harddisk, skanner og andre enheter.

Applica U2 er et Plug-and-Play ISA-kort (Industry Standard Architecture) som leveres med en 4,5 meter lang kabel og en tilkoblingsboks hvor man kan koble til en skjerm, tastatur og mus.

Applica U2 koster 249 dollar i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.