To smarte ideer til nye typer data-mus

To smarte ideer til nye typer data-mus

Det er ikke så lett å komme på helt nye ideer, men nå har HP og Microsoft lansert to nye mus-typer.

IT-bransjen er preget av veldig like produkter og selv de største sliter med å skille seg fra konkurrentene.

Men av og til kommer det produkter som imponerer med helt nye ideer. I romjulen lanserte Microsoft og HP to nye og smarte ideer til hvordan mus kan utformes.

Microsoft har lansert en mus de kaller Wirelss Notebook Presenter Mouse 8000. Musen ser ut som en standard kompakt og trådløs mus til bærbare PC-er. Nyheten dukker opp når du snur musen opp ned. For musen kan også brukes som en fjernkontroll for når man skal kjøre presentasjoner.

Knappene på undersiden lar deg bla i Powerpoint og justere volumet. I tillegg har Microsoft også lagt inn et lite hull på forsiden av musen og en stor knapp: For den kompakte musen er også en laserpeker. Musen koster 800-900 kroner i salg.

HP har lansert en like innovativ løsning: HP PC Card Mouse er rett og slett en flat mus som kan ligge inne i PC Card-plassen på en bærbar maskin. Der oppbevarer man den og lader den opp. Når den skal brukes, drar man den ut og bretter ut et ben på undersiden. Man får dermed en kompakt og litt tung mus som ligger overraskende godt i hånden. Den nye HP-musen koster 414 kroner uten moms.

digi.no har omtalt musen før, den er laget av Newton Peripherals, men den har bare vært i salg i USA. Nå har HP lisensiert musen og satt på sin egen logo.

Til toppen