To sparket for påstått programtyveri

To ansatte i IT-firmaet Maritime Information Technology i Stavanger fikk sist fredag sparken for det selskapet mener er tyveri av dataprogramvare for flere millioner kroner. Nå er forholdet politianmeldt, skriver Rogalands Avis.

Etter en tilfeldig gjennomgang av datafiler internt i firmaet, mener Maritime Information Technology å ha avslørt storstilt tyveri av programvare som firmaet har utviklet.

Motivet bak tyveriet skal ha vært å starte eget firma og bruke Maritime ITs programvare, sier selskapets styreformann, Ragnvald Albretsen, til Rogalands Avis. Ifølge Albretsen har kopieringen pågått i flere måneder.

Fredag fikk de to medarbeiderne sparken, og forholdet ble politianmeldt.

Politiavdelingssjef ved økonomiavsnittet ved Stavanger politikammer, John Arild Jåsund, bekrefter overfor Rogalands Avis at det i helgen ble gjort ransakelser etter at det ble funnet skjellig grunn til mistanke. Jåsund vil ikke avsløre navnet på firmaet som har anmeldt forholdet, men bekrefter at det er "et IT-firma i Stavanger".

- Vi går ikke ut med flere detaljer om ransakelsen annet enn at det er gjort beslag. Opplysninger rundt forholdet må først gjennomgås for å se om beslaget kan opprettholdes, sier Jåsund til lokalavisen.

Maritime Information Technology er et underbruk av Seabrokers AS og har omlag 30 ansatte.

Til toppen