To stjålne PCer kan avsløre alt

Selv ikke IKT-bransjen klarer å skru på sikkerheten. Alle ansatte i telegiganten Verizon er nå i faresonen for ID-tyveri.

9. mars 2006 - 08:59

Den raskets voksende sektoren i IKT-bransjen er sikkerhetsprodukter, men IKT-bransjen klarer ofte ikke å spise sin egen medisin. Det hjelper lite med all verdens brannvegger og overvåkningssystemer når kronjuvelene ligger ukryptert på bærebare PCer.

En lang rekke store amerikanske selskaper har måttet melde om omfattende tap av personlig informasjon til sine kunder. Informasjonen selges og kjøpes så av folk som utnytter den til ID-tyverier og tapping av bankkonto.

I går var det telegiganten Verizons tur til å krype til korset.

Sakene har en klar felles trend: Det er ikke innbrudd i IT-systemene, men fysiske tyverier av maskiner og backup-taper som er den store kilden. Næringlivet ser ut til å ha glemt fysisk sikring.

Tabben til Verizon er ekstra flau - selskapet fikk stjålet to bærbare PCer og på disse lå personlig informasjon om veldig mange av selskapets ansatte. Harddiskene og dataene var åpenbart ikke sikret med kryptering, for eksempel systemet som følger med i Windows XP Pro.

Selskapet har derfor måttet varsle sine ansatte om faren for ID-tyverier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.