KARRIERE

To Telenor-direktører går av

Telenor har inngått fratredelsesavtale med finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen som følge av Vimpelcom-saken.

NTB
29. apr. 2016 - 08:15

Meldingen kommer etter at advokatfirmaet Deloitte fredag overleverte sin sluttrapport om Telenors håndtering av eierskapet i Vimpelcom.

Det er ikke funnet at Telenor-ansatte har vært delaktige i korrupsjon eller andre lovbrudd, men rapporten avdekker svakheter internt i Telenor, ifølge selskapet selv.

– Dette er alvorlig

– For deler av håndteringen av Vimpelcom-eierskapet får Telenor gode skussmål, men rapporten synliggjør også svakheter knyttet til organisering, kommunikasjon og lederskap i denne saken. Dette er alvorlig. Styret og ledelsen erkjenner at vi må forbedre måten vi arbeider på. Det er en selvfølge at lover og regler skal følges, men vi må strekke oss lenger, sier Gunn Wærsted, styreleder i Telenor.

Bekymringsmelding

Et viktig punkt i rapporten fra Deloitte er hvordan Telenor reagerte da selskapet i 2011 fikk en alvorlig bekymringsmelding fra en ansatt som var utlånt til Vimpelcom.

– Vi må erkjenne at vi i denne saken ikke lykkes i å håndtere en viktig bekymringsmelding i henhold til Telenors etiske standarder, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Rapporten fra Deloittes gjennomgang blir presentert på en pressekonferanse hos Telenor fredag kl. 11.00. Rapporten blir lagt fram i sin helhet.

– Dette er en krevende dag for alle i Telenor. Å få detaljerte opplysninger om en svært vanskelig og sammensatt sak brettet ut i offentligheten, er sterk kost. Men vi skal ta inn over oss kritikken, lære av den og forbedre oss, advarer konsernsjef Brekke.

Takket nei til jobbtilbud

Juridisk direktør Pål Wien Espen uttaler han burde ha forvisset seg om at daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas var kjent med bekymringsmeldingen. Beskjeden gikk ikke videre til ham før i mars 2014.

Espen sier han har fått tilbud om en ny stilling i Telenor, men at han føler det er best å fortsette karrieren et annet sted.

– Jeg har derfor takket nei til dette tilbudet og i stedet inngått en fratredelsesavtale med selskapet, sier han.

Både Espen og finansdirektør Richard Olav Aa ble permittert i fjor.

Aa forteller at Deloitte stiller spørsmål ved hans vurderinger etter et styremøte i 2013, uten å presisere nærmere hva dette gjelder.

– Avveiningen jeg gjorde etter dette styremøtet var basert på det jeg visste da, og gitt omstendighetene den gang mener jeg fortsatt avveiningen var riktig, sier Aa i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.