AVTALER & KONTRAKTER

To til ute av prestisjeprosjekt

To nye IT-giganter er ute av konkurransen om Morten Meyers prestisjeprosjekt MinSide.

2. mars 2005 - 13:02

I forrige runde var det Ementor som røk ut. Selskapet var ikke blant de ti som ble prekvalifisert til å levere borgerportalen MinSide.

Nå viser det seg at bare åtte av de ti blir med videre. IBM Norge og WM-data som har forsvunnet fra listen. Her er IBMs forklaring:

– Ut fra en helhetsvurdering, blant annet av kompleksitet, tidsrammer og egen ressurstilgang har IBM kommet til at vi ikke inngir anbud på dette prosjektet. Vi noterer likevel at IBMs teknologi, basert på WebSphere Portal, er representert blant anbudene, hetter det i en e-post fra kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn.

Tidsrammene som IBM viser til er definitivt stramme. Staten skal gjøre sitt valg av leverandør i mai, og allerede måneden etter skal første versjon av portalen være klar. Det er likevel ikke lagt opp til at leverandøren skal gjøre dette på en måned.

– Vi har allerede begynt arbeidet med MinSide fase én. Fase to skal ha en sikkerhetsløsning for sikker pålogging, og vil ikke være klart i juni, sier kommunikasjonsrådgiver i Moderniseringsdepartementet Gunn Janne Myrseth.

Mange har stilt seg tvilende til om moderniseringsminister Morten Andreas Meyers prestisjeprosjekt kunne leveres innen den korte tidsfristen. Og det som presenteres som første fase vil strengt tatt ikke være «MinSide», ettersom den ikke vil inneholde noen personlige opplysninger eller tjenester, bare generell tilpasset informasjon.

Første fase skal være en omorganisering av innholdet på informasjonsportalen Norge.no. Innholdet skal gjøres tilgjengelig på nye måter, slik at folk kan navigere etter blant annet tematikk og bosted forteller hun. Tjenestene blir tilgjengelig ut fra en temabasert struktur slik at den enkelte ikke trenger å vite hvilke offentlige virksomheter som har ansvar for de ulike tjenestene. Norge.no har fått to millioner kroner ekstra for å utvikle dette videre.

Fristen for å levere inn tilbud var 1. mars. De åtte som leverte er Accenture, BBS, Steria, Software Innovation, ErgoEphorma, CapGemini, Kantega og EDB Business Partners.

Det er først og fremst fase to vinneren av kontrakten skal involveres i. 31. desember 2005 skal det bli etablert en felles løsning for offentlig sektor for håndtering av elektroniske ID-er og elektroniske signaturer. Samtidig skal det virtuelle servicekontoret på norge.no utvides med MinSide. Dette skal være en personlig side som krever sikker pålogging, hvor du får innsyn i opplysninger det offentlige har registrert om deg, slik som adresse, fastlege og kjøretøy. Når alle brukerne kan legitimere seg elektronisk skal MinSide også gjøre det mulig å få utført en rekke tjenester på nettet, for eksempel å bytte fastlege, melde flytting eller endre skattekort.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.