KARRIERE

Tøffe kutt i Relacom

Hundrevis mister jobben i data- og telekombedriften.

27. feb. 2014 - 16:14

Landsdekkende data- og telekom-entreprenør Relacom (tidligere Bravida) kvitter seg med 350 av sine 2000 medarbeidere, altså rundt 18 prosent.

– Årsaken til kuttrunden er at vi ønsker å styrke konkurransekraften, sier kommunikasjonsjef Frode Bjørntvedt til digi.no.

Målet er frivillig avgang i størst mulig grad, men allerede nå er det klart at det også blir oppsigelser.

– Det vil helt klart bli oppsigelser. Men omfanget kan jeg ikke si noe om ennå. Først må vi ha en runde med de ansatte for å se hva vi får ut på frivillighet, fortsetter han.

Hovedtyngden blir på Østlandet med Hedemark, Oppland, Buskerud, Oslo og Akershus, men stillinger blir berørt også i resten av landet. Ingen avdelingskontor skal legges ned.

– Det er en overkapasitet vi må ta ut. Prosessen skal verken påvirke kvaliteten eller leveringssikkerheten som vi har forpliktet oss til overfor kundene våre, sier Bjørntvedt.

Han kunne ikke gå nærmere inn på hva slags kompetanse de kvitter seg med.

– Volum og etterspørsel i markedet endrer seg hele tiden. Nå må vi foreta en justering og sørge for at vi har riktig kapasitet og kompetanse.

De ansatte ble informert om nedbemanningen i møter onsdag. Det var allerede innført ansettelsestopp.

Ingen av de som blir overflødige får tilbud om sluttpakker.

– Nei, det vil nok ikke være snakk om sluttpakker. Det er det ikke åpning for i et lavmarginsmarked som vi opererer i, forteller kommunikasjonssjefen.

Parallelt med nedbemanningene kjører Relacom et kostnadskuttprogram som ble vedtatt i fjor hvor målet er å spare inn 50 millioner kroner. Nedbemanningene som kommer nå skal være del av dette.

Selskapet måtte kutte kraftig også i 2010. Den gangen forsvant om lag 300 stillinger som følge av endringer hos Telenor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.