BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tøffe tak venter ny allianse

Den nye telealliansen mellom BT og AT&T venter tøffe tak hos europeiske og amerikanske konkurransemyndigheter når det nye samarbeidet skal under lupen for godkjennelse.

Frode Eriksen
27. juli 1998 - 11:54

Både hos BT og AT&T er det understreket at en venter at konkurransemyndigheter i både USA og Europa vil bruke tid på å gå igjennom det nye joint venturet som ble lansert søndag.

Selskapene regner imidlertid med at en eventuell gransking av venturet skal være fullført i løpet av 12 måneder, som er den samme tidsrammen en ser for seg når det gjelder igangsetting av samarbeidet.

Styreleder i AT&T, C. Michael Armstrong, sa på pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av venturet at en ikke så for seg særlig store problemer med myndighetene, som han mente ikke ville redusere den internasjonale konkurransen innenfor telekom. Allerede har det amerikanske Justisdepartementet varslet sin interesse for å vurdere det nye samarbeidet.

I friskt minne har en den nitidige granskningen som WorldCom og MCI måtte igennom før en fusjon kunne gjennomføres, og ennå mangler en godkjennelse fra amerikanske telemyndigheter (FCC). EU-kommisjonen startet sin granskning av fusjonen før jul og ble ikke ferdige før i sommer. FCC brukte nesten et år på å la BT få tillatelse til å kjøpe hele MCI - et vedtak som syntes bortkastet siden fusjonen ikke ble noe av.

Og et vedtak kan innebære at BT og AT&T, selv om det ennå ikke foreligger en formell fusjon av de internasjonale delene i de to selskapene, nå justere på sine planer, avhengig av hvilket resultat en granskning vil gi. MCI ble for bare noen uker siden pålagt å selge alle sine Internett-aktiviteter, før EU-kommisjonen ville godkjenne en fusjon med WorldCom som overtakende selskap.

Telekomanalytikere sier ifølge Reuter at de ikke venter at det planlagte joint venturet vil få problemer med en godkjennelse, men en skal ikke se bort fra at de må endre på planene sine.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.