Tøffere EU truer Microsoft

EU har den siste tiden blitt tøffere i monopolstrider. Dette er dårlige nyheter for Microsoft, tror amerikanske analytikere.

Amerikanske analytikere og advokater mener at EU har påtatt seg en sterkere rollen mot handelsmonopoler fordi man tror Bush-administrasjonen er mindre strenge, skriver nyhetstjeneste Cnet.
Analytikere, og kanskje Microsoft, ser med bekymring på EUs høye tempo i monopolsaker de siste ukene. EU stoppet fusjonen mellom General Electric og Honeywell, grep inn mot et tysk helseinformasjonsselskap, og satt i gang undersøkelser om fusjon mellom to brasilianske gruveselskaper.


Advokater påpeker at Microsoft har et stort handikap i Europa. For i USA har selskapet et stort politisk nettverk og bred støtte i opinionen, men i Europa har selskapet ingen politisk makt og et mer likegyldig publikum.

EU arbeider for tiden med to saker mot Microsoft - den store monopolsaken og en sak brakt inn av Sun. Men EU skal være mer interessert i server-markedet, i motsetning til i USA hvor man har fokusert mest på makten Windows gir Microsoft i PC-markedet.

Til toppen