Tøffere konkurranse for Opera

Amerikanske Openwave blir en stadig sterkere konkurrent til den norske nettleseren Opera.

Opera er ikke alene om å ønske å levere nettlesere til nye mobiltelefoner, TV-dekodere og annet utstyr. Opera har levert til Nokias Communicator, men amerikanske Openwave kaprer stadig flere kunder.

Les også:

Nå har amerikanerne lansert en ny nettleser for mobiltelefoner med fargeskjerm, Openwave Mobile Browser 6.1.


Den første telefonen som benytter den nye nettleseren, blir LG Electronics 5350 (bildet over), men nettleseren vil dukke opp i ytterligere 35 telefonmodeller fra 20 ulike produsenter, hevder selskapet.

Versjon 6.1 er en videreutvikling av nettleseren som ble lansert på det japanske markedet for ni måneder siden og som allerede er i bruk i mer enn to millioner telefoner.

Openwave Mobile Browser 6.1 vil gi mobiler støtte for:

  • Animerte GIF-bilder og andre bildeformater samt WAP 2.0 (XHTML og Wireless Cascading Style Sheets)
  • Forbedret WAP-push, noe som gir brukeren mulighet til å ta imot varslinger og individuelt tilpassede meldinger i grafisk format
  • Autofill, en funksjon som husker de siste inntastede ordene, navnene, adressene og URL-ene og som automatisk går tilbake til dem når man skriver inn den første bokstaven
  • En lagrefunksjon som gjør det enkelt å lagre og ordne bilder og lyd fra nettsidene man besøker
  • En skjermdumpfunksjon som gjør det mulig å se på en nettside selv om man ikke lenger er koblet opp
  • Støtte for cookies og en autentiseringsfunksjon som gjør det enklere å kjenne igjen brukere som kommer tilbake til en side og åpner for mobilhandel.
Til toppen