Tøffere tider for Nvidia

Nvidia forventer nedgang i omsetning og sliter dessuten med helt andre typer problemer.

Tøffere tider for Nvidia

Nvidia forventer nedgang i omsetning og sliter dessuten med helt andre typer problemer.

Nvidia melder denne uken at selskapets omsetning og dekningsbidrag i andre kvartal i selskapets regnskapsår ventes å bli lavere det enn det selskapet antydet til investorer og analytikere i begynnelsen av mai.

Nvidia omsatte for 1,15 milliarder dollar i første kvartal, men regner nå ikke med å greie mer enn et sted mellom 875 og 950 millioner dollar i andre kvartal.

Den antatte nedgangen begrunnes med generell svekkelse i det globale market, forsinket lansering av neste generasjons MCP-er (Media and Communications Processors) og mer konkurranse, først og fremst fra AMD, noe som har ført til at Nvidia har måttet sette ned prisene på selskapets grafikkprosessorer (GPU).

Nvidia varsler dessuten om at selskapet vil trekke en engangssum fra omsetning i andre kvartal som skal dekke forventede kostnader knyttet til garantier, reparasjon, retur, erstatning og andre utgifter som skyldes bruk av svake materialer i visse versjoner av tidligere generasjoner med GPU-er og MCP-er for bærbare PC-er.

Dette har ført til en høyere feilrate enn normalt i visse PC-konfigurasjoner. Det skal spesielt være de termiske forholdene i kraftige, bærbare PC-er som har skapt vanskeligheter.

Summen ventes å bli på mellom 150 og 200 millioner dollar.

- Dette har vært en utfordrende opplevelse for oss. Leksen vi har lært vil likevel hjelpe oss med å bygge langt mer robuste produkter i framtiden, sier toppsjef i Nvidia, Jen-Hsun Huang

Han legger til at Nvidia nå har gått over til et mer robust sett med materialer for selve brikkene og innfatningen, samt at selskapet jobber sammen med dets partnere om å tilby bedre termisk styring for GPU-ene.

Til toppen