KUNSTIG INTELLIGENS

Togselskaper bruker AI for å forutsi om passasjerer vil være voldelige eller trakassere

Overvåkningskameraet iCCTV analyserer passasjerenes atferd og atferdsmønstre og skal deretter avgjøre om de utgjør en trussel. Kameraet er allerede i bruk av blant andre franske Eurostar.

Eurostar er blant selskapene som skal ha tatt i bruk det kunstig intelligente overvåkningssystemet.
Eurostar er blant selskapene som skal ha tatt i bruk det kunstig intelligente overvåkningssystemet. Foto: 0x010C/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
Lasse Skovgaard, Version 2
19. nov. 2022 - 18:00

Siemens Mobility har utviklet det såkalte intelligente overvåkingskameraet iCCTV, som ved hjelp av kunstig intelligens angivelig er i stand til å analysere passasjerers atferd og atferdsmønstre og deretter fastslå om de utgjør en trussel for andre.

Den kunstige intelligensen skal blant annet avgjøre om en gruppe berusede passasjerer bare feirer eller om de utgjør en trussel, og den skal også kunne avgjøre om en kvinne føler seg truet av en mann som henvender seg til henne eller om hun ønsker å snakke med ham, skriver Daily Mail.

– Deretter utløses det en alarm for vekteren eller personen i kontrollsentralen, som kan se direkte video fra togvognen og bestemme om de vil sende melding over høyttalerne, gripe inn selv eller varsle politiet, sier Sambit Bannerjee, som er direktør for tog hos Siemens Mobility,  til Daily Mail.

iCCTV blir ifølge The Times allerede brukt av ti togselskaper, blant annet franske Eurostar, men de skriver ikkenoe om erfaringene. Seks britiske togoperatører er blitt tilbudt overvåkningskameraet., og det skal prøves ut i Berlin neste måned .

Artikkelen ble først publisert på Version 2

Open AI har åpnet GPT Store for alle brukere, og dermed er det duket for å gjøre Chat GPT enda mer nyttig.
Les også

Nå kan du gjøre mye mer med Chat GPT uten å betale

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.