KORTNYTT

TØI valgte publisering fra CoreTrek

Transportøkonomisk institutt (TØI) har valgt CorePublisering fra CoreTrek for sin internettportal.

13. juni 2005 - 12:36

CoreTrek har tegnet avtale med Transportøkonomisk institutt (TØI) om levering og tilpasning av publiseringsløsningen CorePublisering for å effektivisere og videreutvikle forskningsinstitusjonens internettportal, heter det i en pressemelding. Kontrakten innebærer at TØIs eksisterende portal og publiseringsteknologi byttes ut med CorePublisering og løsningen tilpasses TØIs fremtidsrettede krav. CoreTreks løsning som skal dekke både TØIs internett-, intranett- og ekstranettbehov, ble valgt etter en omfattende vurdering av tilsvarende publiseringsløsninger.

– CorePublisering ble foretrukket fordi vi mener at publiseringsløsningen er mer fremtidsrettet, brukervennlig og fleksibel, med alle de muligheter vi har behov for, sier Tore Lien i TØI. – Det er meget viktig for TØI ved utskifting av vår eksisterende løsning å erstatte den tungvinte, skriptbaserte integrasjonsløsningen med en mer forutsigbar og driftsvennlig integrasjonsarkitektur. CoreTreks arkitektur og verktøy for å knytte nettsidene opp mot bakenforliggende applikasjoner og databaser var viktige faktorer ved valg av leverandør. I tillegg innebærer Coretreks løsning at TØI i større grad enn i dag kan drifte løsningen selv.

CoreTreks publiseringsløsning er basert på åpne standarder og tilrettelagt for alle kjente IT-infrastrukturer (Linux, Unix, FreeBSD, Windows, Mac OS). Hos TØI skal den kjøres på en ren Microsoft Windows-plattform.

– Transportøkonomisk Institutt er kommet ganske langt i å knytte nettsidene til bakenforliggende applikasjoner for å gjøre sidene dynamiske, kommenterer Helge Krossøy i CoreTrek. – I tillegg til å tilrettelegge CorePublisering til TØIs generelle behov for innholdsadministrasjon skal vi blant annet bidra til at sidene kan produseres enda mer dynamisk og fleksibelt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.