JUSS OG SAMFUNN

- Tok 40 programmeringstimer

Arbeidet med å sette opp en fiendtlig server tok bare førti programmeringstimer og kan gjøres med en hvilken som helst PC. Det sier professor Felten til digi:media.

Morten Øverbye
12. des. 1996 - 16:40

- Vi brukte førti programmeringstimer for å sette opp en fiendtlig server til de forsøkene vi gjorde. Denne programmeringen var ikke fullgod, men med førti programmeringstimer til ville vi kunne sette opp en server som fungerte så godt at det var umulig å skille den fra det virkelige Internettet, sier professor Felten ved Prineton University til digi:media.

I sin siste rapport, omtalt i digi:media tidligere idag, har Felten vist hvordan slike fiendtlige servere kan misbrukes i en ny form for datakriminalitet.

- Hvor stort dette problemet er på Internett i dag er vanskelig å si. Jeg har ikke hørt om tilfeller der denne taktikken har blitt brukt av bedragere. Likevel er dette et problem, fordi det er vanskelig for brukerne av Internett å motstå denne taktikken.

Felten sier også at eventuelle bedragere ikke trenger dyrt utstyr for å sette opp slike fiendtlige servere på Internett.

- Dette kan gjøres av en hvilken som helst maskin. Det kommer litt an på hva man skal bruke serveren til, sier professoren som har tilbragt mesteparten av dagen i telefonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra