– Tok «livet av» Surface Mini

Microsoft-toppene Nadella og Elop skal ha fått kalde føtter.

– Tok «livet av» Surface Mini
Kanskje det var framtiden til Surface Mini som Satya Nadella og Stephen Elop egentlig diskuterte da dette bildet ble tatt tidligere i vår. Bilde: Microsoft

Microsoft avduket i går et nytt Surface-produkt, men ikke den mindre utgaven de fleste hadde ventet. Nå kan årsaken ha kommet for en dag.

Til Bloomberg forteller to kilder at dette nettbrettet, som stort sett har blitt omtalt som Surface Mini, skulle ha blitt avduket under gårsdagens arrangement i New York, men at Microsoft-toppene Satya Nadella og Stephen Elop skal ha avgjort at det kommende produktet ikke skilte seg nok ut sammenlignet med konkurrentene, og at brettet sannsynligvis ikke ville bli noen hit. Avgjørelsen skal ha skjedd for relativt kort tid siden.

Det betyr ikke at Microsoft ikke lenger planlegger å komme med et mindre Surface-brett. Til Bloomberg forteller Panos Panay i Microsoft at selskapet fortsatt jobber med å utvikle mindre modeller.

IDC-analytikeren Jitesh Ubrani sier at Bloomberg at det fortsatt er mulig for Microsoft å vinne terreng innen nettbrett, men at selskapet snart må innse hva kundene vil ha.

– Det er vanskelig å si hvor mange muligheter de vil få. Men helt sikkert er det at tiden er i ferd med å løpe ut for dem.

Enheten Microsoft faktisk avduket i går, Surface Pro 3 er med Windows 8.x og 12 tommers skjerm er egentlig ikke noe nettbrett, men hører hjemme i kategorien som gjerne kalles «2-in-1». Enheten kan altså fungere nettbrett, men er nok først og fremst et alternativ til tradisjonelle, bærbare pc-er. Det framstår som et godt bygget premiumprodukt som henvender seg til dem med litt fetere lommebok enn gjennomsnittet.

Digi.nos opprinnelige sak om Surface Pro 3 har i dag blitt oppdatert med norske priser.

    Les også: