AVTALER & KONTRAKTER

Tok MinSide-kontrakt foran de store

Foran nesen på de største, kapret Software Innovation-sjef Per Kveim prestisjekontrakten for å lage Meyers MinSide-portal.

19. mai 2005 - 10:07

Moderniseringsdepartementet vil tildele kontrakten for etablering og drift av innbyggerportalen Min Side til Software Innovation, melder selskapet i dag morges.

MinSide er moderniseringsminister Morten A. Meyers prestisjeprosjekt. Etter modell fra blant annet Kanada skal alle norske innbyggere få en skreddesydd nettside med tilgang til den offentlige informasjonen som angår dem og muligheter for å fylle ut skjema, bestille og søke om etterhver det aller meste.

Dermed har det norske programvare- og konsulentselskapet utkonkurrert en rekke større rivaler. Åtte selskaper leverte inn anbud: Accenture, BBS, Steria, Software Innovation, ErgoEphorma, CapGemini, Kantega og EDB Business Partners.

Kontrakten er ikke av de største, men prestisjen og PR-verdien er desto større. Det er også tidspresset.

    Les også:

Meyer har tidligere utsatt den planlagte lansering 1. juli til opp mot jul, men det kommer en likevel en portal med en del funksjoner 1. juli. Da skal MinSide åpnes med mye av innholdet som i dag ligger på norge.no.

- Kontrakten for i utvikling i år og drift i tre år er på 13-14 millioner kroner. Vi har inngått et partnerskap med TeleComputing Infostream som skal stå for driften, forteller Kveim til digi.no.

I tillegg kommer teknologipartnerne SUN Microsystem, Fatwire fra Innovate AS og Kantega.

- Det skal bli spennende å være med og oppfylle det som er selve hovedmålet til Moderniseringsdepartementet, nemlig å gjøre det enklere for oss alle å holde kontakt med forvaltningen, sier Per Kveim, konsernsjef i Software Innovation.

Software Innvation har bare seks og en halv måned på seg og sommerferien står for dør, men Kveim avviser at selskapet har dårlig tid.

- Vi har lagt en realistisk plan og skal trekke inn en rekke krefter for å komme i mål til 1. desember, sier han til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.