BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tokjernet Pentium i ny HP-PC

HP lanserte i dag en ny serie bedrifts-PCer, som kan utstyres med Intels tokjernede Pentium D.

27. mai 2005 - 08:04

I dag introduserte Hewlett-Packard den nye stasjonære bedrifts-PC-en dc7600, som kan konfigureres med en rekke Intel-prosessorer, inkludert de nye Pentium D tokjerneprosessorene, i tillegg til Celeron D og Pentium 4. Maskinen er ellers utstyrt med utstyrt med tokanals DDR2-minne, SATA 3,0 Gb/s harddisker og integrert Intel GMA 950-grafikk.

Maskinene er basert på en termisk design som skal sikre at alle komponentene i maskinen avkjøles etter hvert som kraftbehovet øker. Ifølge HP har dc7600 de samme termiske og akustiske fordelene som et BTX-basert system.

PC-en er utstyrt med Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet Controller i tillegg til en sikkerhetsbrikke utviklet av samme selskap. Denne kalles for HP ProtectTools og skal gi kundene maskinvarebasert kryptering, økt databeskyttelse og systemtilgang. Brikken er utformet for å oppfylle standarden i Trusted Computing Groups Trusted Platform Module 1.2. PC-en skal dermed være kompatibel med sikkerhetsfunksjonene som er ventet i Longhorn-operativsystemene til Microsoft.

I tillegg er dc7600-serien HPs første stasjonære PC som fullt ut tilfredsstiller EUs direktiv om restriksjoner for bruk av farlige substanser. Alle PC-ene som sendes ut på markedet i EU etter 1. juli 2006, skal tilfredsstille disse kravene.

dc7600-serien, som kan leveres med Microsofts Windows XP Professional x64 Edition-operativsystem, er nå tilgjengelig med en pris som starter på 5790 kroner eksklusiv mva.

    Les også:

En noe enklere bedrifts-PC, dx5150, er det nyeste tilskuddet til HPs 5000-serie. Maskinen kan leveres med prosessor fra AMD. Prosessorvalget starter på Sempron 3000+ ender med Athlon 64 4000+. Maskinen leveres med tokanals DDR400-minne, SATA-harddisker og et x16 PCI Express-spor. Den er basert på ATI Radeon Xpress200-brikkesett med innebygd grafikk med standard støtte for to skjermer.

Prisen på dc5150, som nå er tilgjengelig, starter på 2990 + mva.

HP Norge annonserte også en ny arbeidsstasjon, xw4300, som skal komme til sommeren. Denne er basert på Intels 955x Express-brikkesett og kan leveres med Intels Pentium D-prosessor. Maskinen støtter inntil åtte gigabyte med minne.

Maskinen har PCI Express-basert grafikk og HPs Performance Tuning Framework, som sjal styre systemoppsettet og gjøre det mulig for brukeren å lage en egendefinert konfigurasjon som passer den enkelte bruker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.