FORBRUKERTEKNOLOGI

Tokjernet Yonah er Intels nye potet

Yonah er Intels kommende tokjernede prosessor for bærbare. Den ble demonstrert i en stue-PC.

14. des. 2005 - 09:27

På et arrangement i San Francisco i går skapte Intel blest om sin kommende Yonah-prosessor, hittil mest kjent som den tokjernede etterfølgeren til Pentium M, prosessoren som inngår i Centrino-teknologien.

    Les også:

Med sine to kjerner skal Yonah gi gjennomsnittlig 68 prosent bedre ytelse enn Pentium M. Samtidig er strømforbruket til en Yonah-basert Centrino-pakke med blant annet WLAN på 3 watt, sammenliknet med 4,2 watt for den av dagens Centrino-pakker som krever minst strøm.

Da Intel skulle demonstrere Yonah-prosessoren i går, trakk de ikke fram en bærbar PC, men en prototyp på en liten vifteløs stue-PC, på størrelse med en billigbok. Denne koplet de til en stor plasma-tv for å demonstrere innhenting av video og annet innhold.

Det spekuleres i at Yonah ikke bare vil spille en nøkkelrolle i Intels kommende plattform for stue-PC-er, døpt Viiv (se blant annet artikkelen fra i går: Klargjør produksjon av Viiv-baserte PC-er), men også i kommende produkter fra Apple. Analytikere har videre gjentatt tidligere spekulasjoner om at Apples første Intel-basert maskineri kan komme i januar, og ikke i juni som partene tidligere har sagt.

Intel ville ikke si noe om når Apples Intel-produkter kommer, men bekreftet at de første Yonah-baserte bærbare og stue-PC-er vil komme i første kvartal 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.