BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Tolv WinPhone-mobiler fra Nokia i 2012

Men uklare meldinger om hvem som skal levere innmaten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mai 2011 - 11:04

Nokia skal lansere tolv Windows Phone-baserte smartmobiler i 2012. Det hevder Carlo Bozotti, som er administrerende direktør i STMicroelectronics, i et intervju med Forbes.

Bozotti er også viseformann i styret til ST-Ericsson, som eies i fellesskap av STMicroelectronics og Ericsson.

Dagens Windows Phone 7-baserte mobiler er basert på systembrikker fra Qualcomm, men ifølge Bozotti vil ST-Ericsson være en viktig underleverandør til Nokias Windows Phone 8-mobiler, som er en framtid generasjon av Microsofts mobilplattform.

Nokia har derimot ikke bekreftet dette. Tvert imot. Noen timer etter at dette intervjuet ble offentliggjort, fortalte en Nokia-talsmann til Reuters at selskapet er i samtaler med flere brikkeleverandører, inkludert ST-Ericsson, men at de første Windows Phone-mobilene fra selskapet vil være utstyrt med systembrikker fra Qualcomm.

– Målet vårt er å bygge et levende økosystem omkring Nokia og Windows Phone, og med en slik hensikt snakker vi naturligvis fortsatt med et antall brikkesett-leverandører for vår framtidige produktportefølje, sier talsmannen.

Bozottis påstander kan derfor virke noe overdrevne, i alle fall inntil Nokia legger alle kortene på bordet.

Men ifølge Bozotti er det allerede klart at første Windows Phone-mobilene fra Nokia med ST-Ericsson-brikkesett vil være utstyrt med systembrikken NovaThor U8500. Dette er en tokjernet systembrikke med støtte for blant annet WLAN, Bluetooth og HSPA+. Senere skal Nokia ifølge Bozotti komme med Windows Phone-mobiler med framtidige utgaver av U8500.

U8500 er basert på ARM Cortex A9 prosessorkjerner og grafikkprosessoren Mali 400.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.