DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Tom A. Røtting (57) er ansatt som ny administrerende direktør i Uninett

Uninetts hovedkontor ligger i Trondheim.
Uninetts hovedkontor ligger i Trondheim. Foto: Wikimedia commons

Tom A. Røtting (57) er ansatt som ny administrerende direktør i Uninett. Røtting tiltrer stillingen senest over sommeren. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Røtting kommer fra Powel hvor han har vært konserndirektør.

– Jeg ser fram til å ta fatt på jobben som administrerende direktør i Uninett. Selskapet har et viktig samfunnsoppdrag og er i en spennende fase med implementering av ny strategi. Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort før, og gleder meg til å delta i videreutviklingen av selskapet, sier Røtting i meldingen.

Doktorgrad i matematisk programmering

57-åringen er utdannet ved NTNU og har en doktorgrad i matematisk programmering. Han har også en mastergrad i partikkel- og kjernefysikk.

Den nye Uninett-sjefen har bakgrunn som forsker i Sintef, og i løpet av karrieren har han hatt ulike lederroller i Powel hvor han har vært med siden oppstarten i 1996. 

Uninett utvikler og driver det norske forskningsnettet som forbinder rundt 150 utdannings- og forskningsinstitusjoner med sine mer enn 300 000 brukere.

Tom A. Røtting tar over som direktør i Uninett etter å ha fungert som direktør for Powel. Selskapet er en av de mest suksessfulle avleggerne fra SINTEF, ifølge Wikipedia. Foto: Pressefoto

Selskapet er en aktiv partner i arbeidet med digitalisering av norsk kunnskapssektor.

Omsatte for 309 millioner

Det statseide selskapet leverer avansert IT-infrastruktur til norsk kunnskapssektor og håndterer en rekke nasjonale IKT-oppgaver.

Konsernet eies av Kunnskapsdepartementet og består av morselskap og to datterselskaper.

Brutto omsetning i 2017 var 309 millioner kroner. Selskapene holder til i felles lokaler i Teknobyen i Trondheim og teller rundt 90 ansatte.

— Uninetts styre er svært fornøyd med at Tom A. Røtting har takket ja til stillingen, og vi føler oss trygge på at han er riktig person til å lede konsernet videre, sier styreleder Frank Arntsen og fortsetter.

– Digitaliseringsstrategien for forskning og høyere utdanning stiller høye krav og byr på spennende utfordringer også for Uninett. Den digitale infrastrukturen har vært og vil fortsette å være en sentral premissgiver for det digitale løftet som universitets- og høyskolesektoren nå står midt oppe i.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.