BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tom Adolfsen økset stort Microsoft-prosjekt

Microsoft-sjef Steve Ballmer besøkte Norge i fjor for å få Ark/Cinet til å lage en Microsoft-versjon av deres gruppevarepakke. Nå har Tom Adolfsen avlivet prosjektet.

29. juni 2000 - 14:11

Stadig mer blir klart rundt Merkantildatas opprydding i Getronics etter at de overtok det tapstunge dataselskapet i våres. Nå er det klart at Tom Adolfsen har avlivet en av satsningene til tidligere Ark/Cinet-sjef Jan Erik Standahl.

Det er ikke snakk om et hvilket som prosjekt, for Microsoft-sjef Steve Ballmer hadde involvert seg personlig. Ark/Cinet hadde over mange år utviklet et gruppevare-program for deling av informasjon og kunnskaper basert på Lotus Notes. For å selge mer av sin Notes-konkurrent Exchange trenger Microsoft avanserte applikasjoner bygget rundt Exchange. Nytt norsk programvarehus skal hjelpe Microsoft mot Lotus

Ballmer var derfor i Norge i oktober 1998 mye for å snakke med Ark/Cinet og Telenor om en samarbeidsavtale. Heller ikke Telenor-prosjektet har det blitt noe av: Telenor/Microsoft-samarbeid i det blå

- Det var et sterkt personlig engasjement fra Microsofts toppsjef. Dette engasjementet var ekte og ikke noe PR-spill, sier Toni Fadnes, Internett-ansvarlig i Microsoft Norge, til digi.no.

Men våren 1999 brøt det ut stor uro i Ark/Cinet og hele utviklingsteamet for Exchange-versjonen sa opp for å starte et nytt selskap - Egroup Eon. Dette selskapet er nå ferdig med et til dels konkurrerende produkt. Overvåker hvem som leser og bidrar

Men Ark/Cinet-ledelsen bedyret sin satsning på Sympony for Exhange, skilte ut prosjektet i et eget selskap under navnet Teamwide og satte nye utviklere på prosjektet. Siden har det blitt stille. digi.no ringte derfor til Teamwide, men ble der referert videre til Norges-sjef i Merkantildata, Steinar Sønsteby.

- Vi har i praksis lagt ned prosjektet for å lage en Sympony for Exchange. Teamwide fikk ikke den nødvendige støtten i Getronics Europa, noe som var en forutsetning for satsningen, sier Sønsteby til digi.no.

- Vi ble kontaktet av Merkantildata i mars/april og har informert Redmond om at Sympony for Exchange var skrinlagt, forteller Fadnes.

I stedet for å spre seg på to plattformer skal Merkantildata satse nordisk på Sympony for Notes og den kommende nye versjonen Amadeus. Teamwide skal fusjoneres inn i det også Merkantildata-oppkjøpte konsulentselskapet Avenir.

- Vi skal oversette Amadeus til svenske, danske og finske versjoner. Avenir har nesten 2000 konsulenter i Norden, noe som vil legge tyngde bak produktet, sier Sønsteby.

Både Merkantildata-sjefen og Fadnes i Microsoft understerker at de to selskapene fremdeles er tette samarbeidspartnere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.