BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tom Adolfsen: - Uaktuelt med nedskrivninger

Tom Adolfsen er ikke bekymret for goodwill-posten i balansen. - Vi har gått gjennom balansen flere ganger, men vi må selvfølgelig foreta en vurdering på et senere tidspunkt, sier han til digitoday.no.

Oddmund Grøtte
21. des. 2000 - 11:12

Overfor digitoday.no sier konsernsjef Tom Adolfsen at det ikke er aktuelt med goodwill-nedskrivninger på nåværende tidspunkt. Når vi konfronterer han med det faktum at goodwill-posten i regnskapet utgjør nesten 6,1 milliarder kroner mens markedsverdien er på ganske nøyaktig seks milliarder kroner, svarer Adolfsen følgende:

- Vi gjennomgikk balansen sammen med både revisor og styret etter første halvår, og det er ikke aktuelt å nedskrive verdiene nå, og vi tar heller ikke noen ny gjennomgang nå. Men selvfølgelig er jo dette noe som må vurderes senere.

Analytikere som digitoday.no har vært i kontakt med forventer årlige goodwillavskrivninger mellom 300 til 400 millioner kroner i året.

- Til neste år skal vi avskrive 325 millioner kroner i goodwill, forteller Adolfsen til digitoday.no. - Men det viktigste er cashflow, noe flere og flere måler oss mot. Goodwill er en teknisk justering, og jeg er overhodet ikke bekymret for dette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra