Tom kasse i luftig Internett-selskap

OnlyOneSite.com skulle konkurrere med Yahoo!, men ta seg betalt for oppføringene. Selskapet verdsatte seg selv til milliarder av kroner i fjor høst.

OnlyOneSite og selskapets hovedeier, den tidligere bedrageridømte Dag Edward Johnson, mente at selskapet hans ville utkonkurrere Yahoo!, verdens største Internett-selskap.

OnlyOneSite.com, 90 prosent eid av Johnson, skulle snart være verdt milliarder av kroner, mente eieren.

For OnlyOneSite.com lovet å bli verdens største lenkesamling som skulle dekke 195 land på 12 språk. Men selskapet skulle i motsetning til hele resten av Internett-bransjen kreve betaling (55 engelske pund) for selv den enkleste oppføring. At selskapet kastet seg ut i markedet over ett år etter at Internett-markedet begynte å falle, styrket ikke mulighetene for suksess. Siden er det blitt svært stille rundt det norske selskapet.

digi.no har flere ganger forsøkt å få tak OnlyOneSite.com i London, der Johnson etablerte hovedkontoret på fasjonable Canary Wharf - Londons svar på Aker Brygge - men uten å få svar. digi.no ringte derfor i stedet en av selskapets mest profilerte investorer, den tidligere shippinglederen og Kistefos-mannen Tore Staubo.

- Selskapet arbeider med en emisjon og har for tiden ingen aktivitet utover å oppretteholde serveren, forteller Staubo til digi.no.

Han understreker at han ikke har noen formell posisjon i selskapet, men at han er en investor som hjelper til. Hvor mye selskapet forsøker å hente inn, vil ikke Staubo røpe.

Han forteller videre at det hovedsakelig er norske investorer i selskapet, men at det nå er utenlandske investorer på vei inn.

- Det var en stor utenlandsk investor på vei inn, men han trakk seg etter 11. september, forteller Staubo.

- Potensialet ligger fremdeles i selskapet og det er mye mer enn bare en konkurrent til Yahoo!. Men vi er helt avhengige av å få inn ny egenkapital før sommeren, eller så, sier Staubo uten å fullføre setningen.

Til toppen