JUSS OG SAMFUNN

Toppledere tror på økt e-handel

Fire av ti internasjonale toppsjefer sier at mer enn ti prosent av deres selskapers omsetning vil komme via elektronisk handel innen de neste fem årene, ifølge en studie som ble presentert i Sveits torsdag.

Øystein Kvistad
2. feb. 1999 - 12:19

Rapporten, som ble presentert på World Economic Forum i Davos i Sveits i forrige uke, er basert på intervjuer av til sammen 802 internasjonale toppledere, og avdekker også at dagens e-handel-nivå er lavt.

Ifølge InformationWeek opplyser tre fjerdedeler av topplederne at e-handel i dag utgjør mindre enn fem prosent av deres selskapers omsetning. Samtidig uttrykker de bekymring for mange av de utradisjonelle virksomhetene som de siste par årene har dukket opp på Internett, eksempelvis bok-, film- og musikkforhandleren Amazon.com.

Hele 50 prosent av toppsjefene innser at mange nye konkurrenter som baserer sin virksomhet på elektroniske handelsløsninger "vil utgjøre en betydelig trussel" mot eksisterende virksomheter.

Økt effektivitet, spesielt innen kundebehandling, oppgis av topplederne som det viktigste motivet til økt satsing på e-handel. Samtidig sier et stort flertall - hele 93 prosent - at suksessen til internasjonal e-handel først og fremst avhenger av globale standarder for sikkerhet, autentisering og personvern.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.