BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toppmobil kan synge på siste verset

Ifølge Dagens IT vil Ericsson trolig droppe sin planlagte toppmobil T36, som også er fjernet fra selskapets nettsteder rundt om i verden.

T36 skulle både lages i en europeisk og en kinesisk utgave, inneholde Bluetooth-funksjoner og være tilpasset GSM 900/1800 og 1900 samt HSCSD (High Speed Data) som gir hastigheter i mobilnettet opptil 28,8 kbit/s. Telefonen ble på CommunicAsia i Singapore i juni også presentert som WAP-telefon basert på standarden 1.2.1. Etter en liten forsinkelse var det planen at telefonen skulle ut i markedet med sine første eksemplarer før jul.

Meldingene om at Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Ericsson) nå legger T36 på is er ikke bekreftet, og bekreftes heller ikke av Ericsson i Norge, der mobilsjef Arne Skilhagen sier han ikke har fått andre opplysninger enn at telefonen går etter planen.

Men Dagens IT skriver at mobiltelefonmodellen er fjernet fra Ericssons nettsteder rundt om i verden, inkludert hovednettstedet ericsson.se.

Underleverandør til plastdekslene, finske Nolato, har tidligere denne uken gitt ut et resultatvarsel på grunn av at nye mobiltelefoner blir innstilt. Nolato vil ikke oppgi hvilke modeller dette gjelder, men selskapet er produsent av plastdekslene til Ericssons telefoner.

Samtidig er det klart at Ericsson presenterer sitt tredjekvartalsresultat fredag, og etter det Dagens IT erfarer ventes det store forandringer innenfor produksjon av mobiltelefoner som offentliggjøres samtidig med rapporten. For første gang skal Ericssons kvartalstall presenteres på Wall Street i New York.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.