BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toppolitiker: - Ron Sommer ble mobbet ut av sjefsstolen

Lederkrisen i Deutsche Telekom (DT), Europas største teleselskap, skaper politisk bikkjeslagsmål i Tyskland. Mindre enn ti uker før det tyske nyvalget gir opposisjonen regjeringen all skyld for krisen.

Norsk Telegrambyrå
17. juli 2002 - 09:54
Michael GlosRon Sommer

Les også:


Tenzer, som nå blir nestsjef i konsernet, var regjeringens kandidat til å bli ny Telekom-sjef.

Tyske markedsanalytikere er ikke overbevist om at styret har valgt den beste løsningen, og er usikre på hva som kan skje etter forbundsdagsvalget 22. september.

- En overgangsordning er den verste av alle tenkelige løsninger. Det DT trenger er en gjennomtenkt og logisk strategi som kan gjennomføres i løpet av det neste året, og jeg tror ikke Helmut Sihler har mandat til å skape en slik strategi, sier analytikeren Guy Peddy.

- Dette er et selskap som nærmest skriker etter en fast hånd på roret. Nå er jeg redd driften av Deutsche Telekom - og dermed også aksjekursen - vil drive for vær og vind de neste seks månedene, sier Peddy, som arbeider for Tysklands største bankselskap, Deutsche Bank.

Tysklands sosialdemokratiske finansminister, Hans Eichel, er på sin side vel tilfreds med DT-styrets valg av Sihler. Også den tyske arbeidsgiverforeningens leder, Dieter Hundt, som er medlem av DTs bedriftsforsamling, mener Sihler er riktig mann i dagens situasjon.

Det liberale fridemokratiske opposisjonspartiet FDPs leder, Guido Westerwelle, er derimot rasende over sjakktrekket: Regjeringen tenker mer på å redde sitt eget skinn enn på å rydde opp i en av de største katastrofer i Tysklands økonomiske historie, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.