JUSS OG SAMFUNN

Toppselger dømt til å betale 5 millioner

Toppselger i Norsk Data Senter droppet utbrytere, og gikk tilbake til arbeidsgiveren. Det ble dyrt.

Moss Tingrett dømte toppselgeren i Norsk Data Senter til å betale 5 millioner i erstatning etter å ha hoppet av fra utbryternes oppstartsselskap.
Moss Tingrett dømte toppselgeren i Norsk Data Senter til å betale 5 millioner i erstatning etter å ha hoppet av fra utbryternes oppstartsselskap.
2. okt. 2008 - 08:54

I fjor bestemte fire ansatte i Norsk Data Senter i Moss seg for å slutte for å starte egen bedrift.

De undertegnet alle en taushetserklæring, og inngikk en samarbeidsavtale. For å hindre at samarbeidet skulle sprekke, ble de enige om at det skulle være en bot på 500.000 kroner for brudd på taushetsplikten, og en erstatningssum på fem millioner kroner for brudd på samarbeidsavtalen.

Samarbeidet sprakk, og toppselgeren Ragnar Frøland fikk et svært lukrativt tilbud fra Norsk Data Senter som han valgte å ta i mot.

Det førte til søksmål, og i den første dommen som ble avsagt i Moss Tingrett ble han dømt til å betale sine partnere fem millioner kroner for avtalebruddet.

– Det er en skandale at en privatperson skal kunne dømmes til å betale et så stort erstatningsbeløp. Jeg kan slett ikke betale fem millioner kroner. Dommen er dessuten full av faktafeil, sier Ragnar Frøland til Moss Avis.

Frøland mener at han ble gitt misvisende og feilaktig informasjon om både sin egen stilling i NDS og om de økonomiske utsiktene. Han argumenterte derfor for at han var blitt forsøkt lurt med på falske premisser. Det ble han ikke trodd på i retten.

Frøland nekter å innfinne seg med dommen, og har bestemt seg for å anke.

– Det er 110 prosent sikkert, sier Frøland til Moss Avis.

Les mer om saken i Moss Avis.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.