Toppsjef forlater IBM etter siktelse

Hevder å kunne bevise sin uskyld i innside-skandale.

Toppsjef forlater IBM etter siktelse
(Bilde: IBM)

Hevder å kunne bevise sin uskyld i innside-skandale.

En av IBMs mest sentrale sjefer, Robert Moffat, forlater selskapet i kjølvannet av det FBI omtaler som USAs største innsideskandale siden 80-tallet.

Moffat er en av seks som ble arrestert fredag for to uker siden. De arresterte er alle siktet i den såkalte Galleon-saken, som har navn etter hedgefondet som står sentralt.

53 år gamle Moffat var IT-gigantens visepresident for teknologi, og øverste ansvarlige for selskapets satsing innen maskinvare.

Innsidesaken setter punktum for en 31 år lang karriere i selskapet. Moffat skal ha vært en av konsernsjef Sam Palmisanos mest fortrolige medarbeidere, og har vært oppfattet som en mulig arvtaker etter Palmisano.

- Bob Moffat, som har vært permitert som følge av en føderal etterforskning av personlige aktiviteter, er ikke lenger ansatt i IBM, heter det i en kortfattet melding fra selskapet.

Ifølge Moffats advokat Kerry Lawrence skal den tidligere IBM-sjefen ha forlatt selskapet frivillig den 31. oktober.

Moffat, som er løslatt etter å ha betalt to millioner dollar i kausjon, skal ifølge advokaten nå bruke tiden fremover for å forsvare seg mot anklagene. Det skriver New York Times.

IBM skal ifølge amerikansk presse ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

    Les også:

Til toppen