KARRIERE

Toppsjef forlater Telenor

Kristin Skogen Lund får ny toppjobb.

Spekulasjonene om at Kristin Skogen Lund ble adm. direktør i NHO viste seg å stemme. Dermed forlater hun stillingen som direktør for Telenor Digital services & Broadcast.
Spekulasjonene om at Kristin Skogen Lund ble adm. direktør i NHO viste seg å stemme. Dermed forlater hun stillingen som direktør for Telenor Digital services & Broadcast. Bilde: Scanpix
10. sep. 2012 - 09:11

Konserndirektør og leder av Telenor Digital services & Broadcast, Kristin Skogen Lund, fratrer sin stilling i Telenor for å bli ny administrerende direktør i NHO. Kristin Skogen Lund tiltrådte som konserndirektør i Telenor i mars 2010, kort tid etter ble hun også president i NHO. Det melder Telenor i en pressemelding mandag morgen.

Det var på forhånd spekulert i om Skogen Lund ville forlate toppjobben i Telenor, noe som viste seg å stemme.

Skogen Lund har siden september i fjor ledet Digital Services & Broadcast-enheten, som har ansvar for å styrke Telenors kjernevirksomhet gjennom innovasjon på tjenestesiden, samt lansere nye tjenester og forretningsmodeller. Blant annet er det her video-tjenesten Comoyo har blitt født.

– Vi gratulerer Kristin Skogen Lund med hennes nye rolle. I Telenor har vi lært Kristin å kjenne som en dynamisk leder med en sterk samfunnsinteresse, hvilket gjør henne til en ideell kandidat til å lede NHO. Hun har gjort et varig inntrykk på Telenor og hun forlater en kraftfull og fremtidsrettet innovasjonsenhet i Telenor Digital Services og et Broadcast som leverer sterke resultater, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Skogen Lund tiltrer i sin nye jobb 1. november, og Telenor melder at de umiddelbart vil starte opp jakten på hennes etterfølger.

– Det er med blandede følelser jeg forlater Telenor. Det er en virksomhet med en suksess og en kompetanse blant de ansatte jeg tror få helt har forstått, og jeg har hatt den glede å ta del i diskusjoner, beslutninger og en utvikling av selskapet de årene jeg har vært her som har vært utrolig lærerikt. Når jeg nå likevel velger å forlate Telenor er det fordi jeg har fått en unik mulighet i NHO, sier Kristin Skogen Lund.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.