Toppsjefer krever tryggere programvare

Toppsjefer i USAs største bedrifter krever at IT-bransjen skjerper fokuset på brukervennlig sikkerhet.

Toppsjefer i USAs største bedrifter krever at IT-bransjen skjerper fokuset på brukervennlig sikkerhet.

Den amerikanske foreningen for administrerende direktører (CEO) i amerikanske storbedrifter Business Roundtable har kommet med sterk kritikk av teknologibransjen for å selge programvare som er sårbar for misbruk av hackere og som gir for dårlig sikkerhet for vanlige forbrukere.

Medlemmene i Business Roundtable leder 150 av de største selskapene i USA, med til sammen 10 millioner arbeidsplasser. De er toppsjefer i selskaper som Coca-Cola, Alcoa, Boeing og General Motors.

Gruppen uttrykker stor frustrasjon over de store kostnader og trøbbelet det medfører å holde datanettverket trygg for sine brukere. Foreningen viser til at virus- og ormangrep koster det amerikanske næringslivet over en milliard dollar i året.

Foreningen vil sette i gang en kampanje, der de oppfordrer IT-bransjen til å forbedre programvaredesign og samtidig gjøre det lettere for vanlige brukere og håndtere programvaren. Foreningen ønsker også at leverandører skal fortsette å tilby support ved for eksempel oppgraderinger og også bli involvert i tiltak for å gjøre nettverk mer sikre.

– Helt fram til nå har IT-leverandører avledet kritikk og videresendt kritikken til sluttbrukerne, sier prosjektlederen for kampanjen, Marian Hopkins til Associated Press.

Hun tilføyer at det er på tide at IT-leverandører og produsenter nå står fram.

Den første reaksjonen fra IT-bransjen er positiv. Paul Kurtz, forman i den nystiftede alliansen av ledende aktører innen IT-sikkerhet Cyber Security Industry Alliance (CSIA) – med medlemmer som Check Point, Computer Associates, ISS, Network Associates og Symantec – mener Business Roundtable har kommet med et viktig og prisverdig initiativ. Kurtz har tidligere tjenestegjort som øverste rådgiver innen IT-sikkerhet til Det hvite hus.

Til toppen