BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Toppsjefer skal bry seg om detaljer

Googles teknologisjef med personlig hyllest til Apple-sjefen.

Offisielt bilde av Steve Jobs.
Offisielt bilde av Steve Jobs. Bilde: Apple

Nyheten om at Steve Jobs ikke lenger har helse til å være konsernsjef i Apple, har vakt mange reaksjoner. Mange har ønsket Jobs lykke til videre, noen har uttrykt bekymring for Apples framtid, mens enkelte konkurrenter har uttrykt at de nå ser mer positivt på framtiden.

Felles for mange er at de ser på Jobs som én av de virkelig store bedriftslederne. Ikke minst gjelder dette Vic Gundotra, teknologisjef i Google, som i et innlegg i Google+ forteller om en telefonsamtale han hadde med Jobs for et par år siden.

På den tiden var Gundotra ansvarlig for Googles mobilapplikasjoner. Han forteller det var vanlig at Jobs ringte i løpet av uken når han var oppskaket over noe, men denne samtalen kom midt i helgen.

Googles teknologisjef, Vic Gundotra.
Googles teknologisjef, Vic Gundotra. Bilde: Google

– Jeg har sett på Google-logoen på iPhone og jeg er ikke fornøyd med ikonet. Den andre O-en i Google har ikke den riktige, gule fargegraderingen. Den er bare feil og jeg kommer til å få Greg til å fikse det i morgen. Er det okay for deg?, sa Jobs, ifølge Gundotra.

Problemet ble selvfølgelig løst.

– Når jeg tenker på lederskap, lidenskap og oppmerksomhet i forhold til detaljer, tenker jeg tilbake på samtalen jeg mottok fra Steve Jobs på en søndag morgen i januar. Det var en lekse jeg aldri vil glemme. Toppsjefer skal bry seg om detaljer. Til og med nyanser av gult. På en søndag, skriver Gundotra.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.