BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toppsjefer vet ikke at telemarkedet liberaliseres

Halvparten av topplederne i 450 av Europas største selskap er ukjent med at telemarkedet liberaliseres ved nyttår.

Frode Eriksen
24. nov. 1997 - 16:10

Teleliberaliseringen vil komme overraskende på mange. Hele 55 prosent av europeiske toppsjefer svarte at de ikke var klar over at telemarkedet ble liberalisert da de ble spurt av det britiske Research International.

Om halvparten er ukjent med at markedet liberaliseres, svarer mer enn halvparten at de også mener deres eget land ligger etter i dereguleringen av markedet. Toppledere i Italia mener at landet "sitt" er den største sinken i arbeidet med å deregulere markedet.

66 prosent mente det ikke var nok konkurranse på telekomtjenester, mens bare en tredjedel mente at den eksisterende teleleverandør bar det beste alternativet, og til glede for nye aktører svarte hele 83 prosent av topplederne at de ville vurdere å bytte til en annen teleleverandør.

Undersøkelsen er i tråd med flere andre undersøkelser som forteller at store deler av markedet ikke er klar over at det blir konkurranse i telesektoren fra nyttår. Monopol-følelsen sitter med andre ord godt i.

Det mener også Linda Ward, leder for Europa-avdelingen hos British Telecom som har betalt for undersøkelsen. Hun sier til Wall Street Journal at det ikke bare er et budskap som ikke har nådd fram. Det er også de forholdsvis høye interconnect-ratene, som gjør det vanskelig for nye aktører å konkurrere på pris på innenlands telefoni. Mange av telemonopolene i Europa har ennå ikke fortalt hva de vil ta for interconnect, noe som gjør det vanskelig å beregne kostnader for de nye operatørene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.