KARRIERE

Tør ikke ansette IT-folk selv

De store oppdragsgiverne skygger unna faste ansettelser og vil heller bruke vikarbyråer.

Noen IT-selskaper utmerker seg med mange stillingsannonser, men mange går via vikarbyråer.
Noen IT-selskaper utmerker seg med mange stillingsannonser, men mange går via vikarbyråer.

Selv om nedgangen i IT-ledige fortsetter å stupe, viser antall ledige stillinger en helt annen trend. digi.no omtalte i forrige uke en statistikk fra Rubrikk.no som viser et kraftig fall i antall ledige stillinger i juli. Fra en topp i ledige stillinger i mars på hele 4.012 stillinger viser tall for juli måned bare 1.891 stillinger.

Spørsmålet er om dette kan være første tegn på at vi er i ferd med å møte strammere tider i IT-bransjen?

Nå bekrefter en ny statistikk fra august-måned at de store IT-selskapene skygger unna faste ansettelser.

Ifølge tall fra Rubrikk.no, er det i hovedsak er vikarbyråene som står for de store ansettelsene. Blant de ti største oppdragsgiverne, er fem av ti vikarbyråer. Xtra Personell Norge og Elan er dem som rekrutterer flest IT-hoder med henholdsvis 58 og 54 stillinger.

Rubrikk.no er et nettbasert rubrikkselskap som satser på å samle alle rubrikkannonser på ett sted ved å samle inn rubrikkannonser fra konkurrenters tjenester, i tillegg til sine egne og partneres annonser. De samler også inn stillingsannonser fra store bedrifters hjemmesider.

Dette gir de muligheten til å hente ut oversikt over hva som finnes av stillinger i blant annet IT-bransjen, og det gjør det også mulig å se hva slags jobber brukerne søker etter.

    Les også:

Ementor som er blant Norges største IT-selskaper søker kun etter fire nye og Telenor Broadcast etter bare tre i august.

Samtidig er det kjent at Telenor søker langt flere til sin kringkastingsbit, men disse kan da altså bli rekruttert gjennom andre kanaler som vikarbyråer.

- Det kan tyde på at IT-selskapene nå etterspør fleksibel arbeidskraft som de tilsetter etter svingningene i markedet, forteller markedssjef Adil Osmani til digi.no.

Osmani tror forklaringen ligger i at mange IT-selskaper etter siste runde med massive oppsigelser i 2003 nå kan være redd for å ta på seg nye forpliktelser.

Markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no
Markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no

Å bruke vikarbyråer vil være en naturlig konsekvens. Man får kvalifisert arbeidskraft til oppdrag når man trenger det, og man kan avslutte arbeidsforholdet etter avtalte perioder.

Osmani mener vikarbyråene har nok av gode folk å tilby. Spesielt vil de nyutdannede uten erfaring, men med faglig tyngde fra IT-skolene trekke til vikarbyråene.

- Det ser nå ut til at IT-selskapene roer ned tempoet i stedet for å gire opp kostnadene, fastslår Osmani.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.