KARRIERE

Tor Malmo får ansvaret for NAF-Data

Første arbeidsoppgave i ADVnor for den tidligere toppsjefen i Logica.

Tor Malmo skal skape verdi i NAF-Data ved å anvende sin egen erfaring og metoden til ADVnor.
Tor Malmo skal skape verdi i NAF-Data ved å anvende sin egen erfaring og metoden til ADVnor.
17. okt. 2011 - 10:45

Tidligere Logica-sjef (tidligere VM-data) Tor Malmo (57) griper fatt i nye arbeidsoppgaver. Han er blitt partner i ADVnor, et konsulentselskap av tidligere toppsjefer der forretningsideen er å skape verdier for eiere i private selskaper gjennom målrettet og markedsorientert utvikling av virksomheten.

Malmo har 30 års erfaring i IT-bransjen, hvorav 18 som operativ toppleder. Hans første arbeidsoppgave i ADVnor blir å overta ledelsen og utviklingen av IT-selskapet NAF-Data.

NAF-Data har 50 ansatte og en årsomsetning på 70 millioner kroner. Det eies av Apotekernes Hus, og utvikler og drifter IKT-løsninger for norske apoteker og relaterte virksomheter. Alle norske apotek bruker systemer fra NAF-Data. Det er 5000 brukere fordelt på 600 installasjoner. Hovedproduktene er FarmaPro, et system for håndtering av resepter og oppgjør med trygdekontorer, og Norsk Apoteknett, en infrastruktur for sikker kommunikasjon til og fra apotek, med tjenester som elektronisk bestilling, sikker e-post, oppgjør med trygdekontor, rapportering, oppdatering av vareregistre og så videre.

Malmo skal altså sørge for at NAF-Data får større verdi for sine eiere – bak Apotekernes Hus står Apotekforeningen og Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi – gjennom en prosess som etter analyse og bedringstiltak skal munne ut i salg av hele eller deler av selskapet.

– Programmet blir tilpasset den enkelte bedrift slik at størst mulig verdistigning for selskapenes aksjonærer oppnås på en strukturert, oversiktlig samt milepælbasert måte, heter i beskrivelsen av ADVance-programmet.

ADVnor lover at deres kompensasjonsmodell sikrer at kundens aksjonærer og ADVnor har felles mål.

Daglig leder i ADVnor er Bjørn Skare, kjent for digi.nos lesere som tidligere toppsjef i først Camo og så Scali. Skare har til sammen 22 års erfaring som CEO, hvorav 19 i USA. De øvrige partnerne i selskapet kan også, i likhet med Malmo, skilte med lang erfaring som toppledere i flere land.

Andre kunder av ADVnor er eZ Systems, Troms Kraft og Protectoria.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.