Tor Østensen forlater Novell

Uenighet om strukturelle endringer i Norden er bakgrunnen for at Tor Østensen forlater Novell Norge som han har ledet i over fem år.

Uenighet om strukturelle endringer i Norden er bakgrunnen for at Tor Østensen forlater Novell Norge som han har ledet i over fem år.

I kjølvannet av den internasjonale nedbemanningen har Novell også vedtatt strukturelle endringer, også i de landene som ikke er berørt av nedbemanningen. I Norden er det bestemt å slå sammen Norge og Danmark til én organisasjon.

- Dette er en endring som jeg er uenig i. Som leder mener jeg det da er riktig å gå, sier Tor Østensen til digitoday.no.

Prosessen har vart i 14 dager. Østensen tar seg en tenkepause før han bestemmer seg for neste utfordring. Det finnes ikke snev av bitterhet eller sinne når han forteller om slutten på sin karriere i Novell.

- Dette er business. Jeg er fornøyd med det jeg har gjort i Novell gjennom årene.

Markedssjef Stig Sjursen sier til digitoday.no at Østensen har gjort en "kjempejobb" og at det er "sterkt beklagelig" at han går.

- Han har fått Novell Norge på det nivået vi skal være, omsetningsmessig og i forhold til antall ansatte. Hans avgang er den eneste her i landet.

Sjefen for Novell Danmark, Mette With Petersen, får nå ansvaret for fellesorganisasjonen Danmark-Norge. Sammen med Norden-sjef Anders Törnqvist - som også har ansvar for Benelux og Øst-Europa - kommer hun til Oslo i dag for å diskutere omorganiseringen med de ansatte.

Les mer om Novell:


Novell bekrefter: 900 årsverk skal bort
Novell vurderer hvordan arvesølvet kan tjene på åpen kildekode
Novell lanserer verktøy for applikasjons- og internettilbydere
Rykter om store permitteringer hos Novell
Neste NetWare profileres som lagrings- og applikasjonstjener
Novell: Reposisjonering skal avverge ytterligere salgssvikt

Til toppen