BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tormod dobler lønna

Som en følge av børsnoteringen kan konsernsjef i Telenor Tormod Hermansen vente seg et aldri så lite lønnshopp på vel 100 prosent. I tillegg kan andre Telenor-ledere vente seg en solid bonus-ordning.

Frode Eriksen
14. nov. 2000 - 11:46

Hermansens nye lønn vil trolig ende på rundt tre millioner kroner, en økning på nesten 100 prosent i forhold til det sist kjente tallet fra 1999. For det året kunne Hermansen også inkassere andre ytelser verdsatt til 468.000 kroner. Han har ingen bonus til forskjell fra seks andre Telenor-ledere som mottar inntil en halv årslønn om alt går etter planen.

Styreformann i Telenor, Eivind Reiten sier til Aftenposten at lønna ble justert i etterkant av at telefusjonen brøt sammen. I det selskapet skulle Hermansen egentlig motta nærmere syv millioner i lønn. Fra første januar i år er den på beskjedne tre millioner kroner. Reiten sier til VG at Hermansen som tilleggsytelse har firmabil, men ingen fallskjerm.

Det hadde han i Telenor/Telia-selskapet, men takket net til de ti millionene da fusjonen sprakk i desember i fjor.

Reiten selv mottar 300.000 kroner for styrelederjobben, mens de andre i styret deler 1,1 millioner mellom seg.

Nå vurderes også et nytt aksje- og eller opsjonsprogram for Telenor-ledere og nøkkelpersoner, begrenset til to prosent av selskapets kapital. Dette betyr mellom 1,8 og 2,4 milliarder kroner avhengig av sluttprisen på selskapet.

Reiten sier til avisen at programmet ikke er styrebehandlet og at summene som er oppgitt i Telenors børsprosoekt er mer en teoretisk grense.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.