Torp Computing Group passerte milliarden

Ole Vinje, sjef for TCG og dermed Itegra og nettbutikken MPX, forbereder seg på børsnotering.

Torp Computing Group passerte milliarden

Ole Vinje, sjef for TCG og dermed Itegra og nettbutikken MPX, forbereder seg på børsnotering.

Norge har ikke så mange store selskaper. I 2004 var det bare 384 selskaper med en årlig omsetning på mer enn en milliard kroner.

Torp Computing Group er nå blitt et nytt selskap på denne listen. Selskapet omsatte i 2005 for 1,1 milliarder norske kroner, opp 23 prosent fra 891 millioner i 2004.

- Det er en vekst vi er svært fornøyd med og spesielt 3. og 4. kvartal utviklet seg veldig positivt, sier Ole Vinje, administrerende direktør i en pressemelding.

Resultatet før skatt endte på 20,8 millioner kroner, en vekst på hele 147 prosent fra 8,4 millioner året før.

Torp Computing Group er et IT-investeringsselskap med fokus på eierskap i selskaper knyttet til distribusjon og salg av IT-relaterte produkter over Internett.

Selskapet ble i desember 2005 notert på OTC-listen for unoterte aksjer og i den forbindelse ble det gjennomført en emisjon på 22 millioner kroner for å investere i videre vekst.

Torp Computing Group ble etablert i 2003 og har hovedkontor på Torp-IT, rett utenfor Sandefjord. Blant kjente merker som er i Torp Computing Groups portefølje er Cinet, Itegra, MPX.no, XD.no og Torp Distribusjon.

Selskapet har ambisjoner om å gå på børs i år.

Til toppen