Torp Computing Group passerte milliarden

Ole Vinje, sjef for TCG og dermed Itegra og nettbutikken MPX, forbereder seg på børsnotering.

Norge har ikke så mange store selskaper. I 2004 var det bare 384 selskaper med en årlig omsetning på mer enn en milliard kroner.

Torp Computing Group er nå blitt et nytt selskap på denne listen. Selskapet omsatte i 2005 for 1,1 milliarder norske kroner, opp 23 prosent fra 891 millioner i 2004.

- Det er en vekst vi er svært fornøyd med og spesielt 3. og 4. kvartal utviklet seg veldig positivt, sier Ole Vinje, administrerende direktør i en pressemelding.

Resultatet før skatt endte på 20,8 millioner kroner, en vekst på hele 147 prosent fra 8,4 millioner året før.

Torp Computing Group er et IT-investeringsselskap med fokus på eierskap i selskaper knyttet til distribusjon og salg av IT-relaterte produkter over Internett.

Selskapet ble i desember 2005 notert på OTC-listen for unoterte aksjer og i den forbindelse ble det gjennomført en emisjon på 22 millioner kroner for å investere i videre vekst.

Torp Computing Group ble etablert i 2003 og har hovedkontor på Torp-IT, rett utenfor Sandefjord. Blant kjente merker som er i Torp Computing Groups portefølje er Cinet, Itegra, MPX.no, XD.no og Torp Distribusjon.

Selskapet har ambisjoner om å gå på børs i år.

Til toppen