BEDRIFTSTEKNOLOGI

Torsdag: Flatt for IT

Torsdag var en uvanlig stabil dag for IT-indeksen på Oslo Børs. Den endte opp 0,27 prosent, nøyaktig det samme som totalindeksen.

Eirik Flaa
6. nov. 1997 - 19:26

Etter nesten to uker med uro i finansmarkedene ser det ut som det norske marked har roet seg ned.Torsdag steg totalindeksen og IT-indeksen med beskjedne 0,27 prosent. Ellers i Europa var det nedgang på børsene.

Vinneren blant IT-aksjene var Opticom som kom med melding om et joint venture med spillprodusenten Eidos. Avtalen innebærer at Opticom skal få 5 millioner dollar av Eidos. I motytelse overlater Opticom rettighetene til bruk av selskapets teknologi for styrings- og lagringsverktøy for dataspill - til joint venture-selskapet. Opticom aksjen steg med 9 kroner til 179 kroner.

Det har vært godt driv i Tandberg Datas aksjer denne uken, med toppnotering hver dag. Torsdag var intet unntak, og aksjen endte opp 2 kroner til 86 kroner.

Sysdeco har - i likhet med Tandberg Data - steget hver dag denne uke, og torsdag var det opp 40 øre til 14,90.

Torsdagens tapere ble Provida, Nordic VLSI og EDB, som var ned henholdsvis 4,9, 4,7 og 3,3 prosent. Merkantildata ASA som har stått svært sterkt de siste dagene, sank 5 kroner torsdag fra onsdagens toppnotering på 235 kroner.

Schibsted, som forøvrig ikke er med på IT-indeksen, leverte torsdag et resultat før skatt per tredje kvartal på 567 millioner kroner hvilket var i tråd med det markedet forventet. Aksjekursen forble uendret på 136 kroner.

Aktiviteten var på det jevne torsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1331 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.