Torsdag: IT mest opp i stille marked

Mens totalindeksen falt marginalt torsdag ble kom IT-indeksen best ut blant indeksene med en oppgang på 0,6 prosent. Agresso ble børsvinner med en oppgang på 9,3 prosent.

Heller ikke torsdag ble noen jubeldag på Oslo Børs. Totalindeksen falt i underkant av ett poeng og omsetningen var som ellers i uken svært lav. IT-indeksen steg med 0,6 prosent, til 1245,59 poeng.

Børsvinner blant IT-selskapene tirsdag ble Agresso Group, som la på seg med 9,3 prosent og endte på 24 kroner.

- Dette er en aksje som har hatt dårligere utvikling enn markedet generelt, og det er ikke noe som tyder på at dette vil endre seg, sier en analytiker til digi.no. Han legger ikke altfor stor vekt på dagens oppgang.

Blant vinnerne torsdag finner vi også Ask, som de siste dagene sakte men sikkert har krabbet oppover etter nedgangen aksjen har opplevd etter Haudemann Andersen salget, og uroen i de asiatiske aksjene. Ask aksjen var opp 4,6 prosent til 57,50 torsdag.

- Det er svært spennende å se hva Ask har tenkt til å gjøre med emisjonsfullmakten de sitter med. Ledelsen har sagt at de skal inn på det amerikanske markedet, sier en analytiker som mener aksjen i første runde skal opp på sitt tidligere nivå på i overkant av 60 kroner.

Opticom som for andre dag på rad kunne melde om etablering av ett nytt datterselskap, opplevde en svak oppgang torsdag. En ansatt i selskapet uttalte også overfor digi.no at Opticom trolig vil gå med overskudd allerede i inneværende år, men det er på sikt at selskapet lover de store gevinstene.

- Dette er en aksje jeg vil holde meg langt unna, sier analytikeren, som mener usikkerheten rundt selskapet er for høy.

Det var lite dramatikk rundt de få IT-selskapene som falt på børsen torsdag, og både nedgangene og volumene var relativt beskjedne. I EDB, som falt med 2,56 prosent til 19 kroner, ble det bare omsatt 2400 aksjer, mens det i Logisoft som falt med 2,50 prosent til 39 kroner ble omsatt 1400 aksjer.

Omsetningen på Oslo Børs landet på 1125 millioner kroner.

Til toppen